De Celia jurk van Fibremood

24-03-2023

De Celia jurk is één van de eerste patronen van Fibremood. Ik geloof dat hij stond in uitgave nummer 3. Dit patroon was voor mij de reden om het boekje te kopen, maar vervolgens maakte ik hem nooit. Waarom? Heel simpel. Eerst alle lijntjes overtrekken en daarna overal naadwaarde toevoegen etc. Het kost me veel meer moeite dan even een projector aan slingeren. En overtrekken etc zijn niet de dingen die ik het leukste vind van naaien.

Maar toen kwam ik een knalgele brushed terry tegen bij Javro stoffen en die schreeuwde om dit jurkje. Ik maakte het jurkje al smaller want ik vond het patroon wel erg breed en verlengde ook al behoorlijk. 
De jurk is supertof geworden, maar als nog een beetje kort. Dus als ik hem nogmaals zou maken zou ik zeker meer lengte toevoegen. Hij is ook nog steeds vrij breed, maar dit hoort ook bij het model. 

Ik had geen bijpassende gele boordstof en de stof zelf was niet rekbaar genoeg voor boordjes. Dus ik koos er een antraciet boord bij. Dit breekt ook een beetje het geel dus uiteindelijk ook een hele goede keuze.

Stof: Gele brushed terry en grijze boordstof van Javro Stoffen
Patroon: Celia jurk van Fibremood