De eerste echte poppenpatronen

19-02-2021

Vandaag release ik de eerste poppenkleertjes op mijn website. 
Het zijn vier patroontjes geworden, zodat je al een kleine garderobe kan maken voor je poppenmoeder of vader.

Allereerst is er nu een mini versie beschikbaar van het Sem broekje. De kun je met of zonder gulp maken, maar je kunt eventueel ook nog een touwtje door de tailleband doen. De uitleg van het touwtje in de tailleband staat in het originele Sem patroon, maar werkt ook prima voor dit patroontje.

Daarnaast is er ook een poppenversie gekomen van het Anne rokje. Dit rokje is net als het origineel in verschillende soorten stof te maken. Ik kan had nog een klein restje viscose over van Atelier Jupe, maar het gaat ook prima met rekbare stoffen.

Maar bij een rokje en een broekje hoort natuurlijk ook nog een lekker sweater. Dit is de Nina Sweater. De Nina sweater kun je maken met een zoom of een boord.. Een aantal testers hebben er ook al een soort sweaterdress van gemaakt. Ze hebben in plaats van de stippellijn te gebruiken bij de boord het hele pand gebruikt. Dit geeft ook een superleuk effect.
Als laatste heeft de pop natuurlijk ook iets aan de voetjes nodig. De Polly slofjes zijn schattige kleine slofjes. Je kunt ze met dubbele stof maken (zoals in het patroon), maar het is ook mogelijk om ze enkel te maken. 
Ik hoop dat jullie er net zo veel plezier krijgen van de patroontjes als ik. Veel naaiplezier!!

Patronen: Gratis patronen pop van Cæl Sewing
Stof: De restjesbak ;-)