De kerstoutfits van de kids

28-12-2021

De kerstoutfits van de kids waren dit jaar net op tijd klaar. Ik dacht dat ik nog wel even tijd had, maar toen de scholen een week eerder dichtgingen moest ik toch nog haasten.
Het kerstfeest op school werd eerder gevierd, dus moeders moest gauw aan de slag. 

Mijn dochter wilde graag een rokje. We gingen samen kijken wat voor een rokje het moest worden en ze koos voor de Arcus van Sofilantjes. Het stofje komt van sewalicious. Het is een prachtige tricot die heel geschikt is voor de kerst, maar ook voor de rest van de winter ;-)
Ik combineerde hem met een donkerblauwe tricot uit mijn voorraad. Mijn effen tricots koop ik altijd bij www.mamarieke.nl. Ze zijn namelijk niet duur en echt een super kwaliteit.

Ik had nog wat stof over zodat mijn jongste ook nog iets mooie kon krijgen van dit stofje. Het was even wat pas en meet werk en ik moest wat aanpassingen maken aan het patroon, maar het is gelukt.
Het is een advena dress geworden van Sofilantjes. Ik knipte in eerste instantie de tuniek lengte, vanwege te kort aan stof, maar werkte de zoom af met een rolzoom in plaats een normale zoom. Dus uiteindelijk heeft hij als nog een goede lengte voor een jurkje. Bij het lijfje zette ik er ook een extra band tussen. Weer in verband met gebrek aan stof, maar uiteindelijk vind ik het resultaat echt super leuk. 
Mijn meiden konden in ieder geval samen twinnen :-D

Stof: Vogeltjes/kerst tricot van sewalicious en effen tricot van mamarieke.nl
Patronen: Arcus skirt en Advena jurk van Sofilantjes