Een nieuwe schooltas voor mijn dochter

08-03-2022

Eindelijk daar is hij dan! De nieuwe schooltas voor mijn oudste dochter. Ze vroeg er al maanden naar en al maanden riep ik dat ik het ging doen, maar iedere keer kwam er iets anders tussendoor.
Inmiddels waren alle benodigdheden al in huis en het patroon al gekozen, dus nu moest ik toch maar aan de slag. Een naaidagje was het ultieme moment om er aan te beginnen.

Het patroon wat we uitgekozen hadden was de Jack backpack van Iris May. Een patroon met super veel opties en wat zeker vaker gemaakt gaat worden. We kozen voor zijvakken, voorvak met rits, klikgesp sluiting, groot binnenvak met elastiek en een haakje voor de sleutels. Die laatste is mijn eigen toevoeging.

De stof komt van Javro. Die hadden laatst (lees 6 maanden geleden) een mand staan met allerlei stofjes die geschikt waren voor tassen. Ik nam onder andere deze combinatie mee naar huis en dochter was er direct verliefd op.  Het voeringstofje komt uit de eigen voorraad. 
Alle tassenfournituren kocht ik bij mamarieke.nl, net als de versteviging. De versteviging is van Annie Soft and Stable. Dit is licht van gewicht, maar geeft de tas wel goed body. 

Ik maakte maat XL van de Jack Backpack. Dit is een mooie maat schooltas, waarmee ze echt even vooruit kan. Als het moet kan er zelfs een laptop of mappen. 

Mijn dochter was in ieder geval dolgelukkig met haar tas. De hele vakantie heeft ze hem overal mee naar toe gesleept en nu kan hij eindelijk mee naar school. 

Patroon: Jack Backpack van Iris May
Stof: Javro stoffen 
Fournituren en versteviging: www.mamarieke.nl