Kamelen pret

26-01-2022

Voordat de winkels dicht gingen kocht ik in mijn lokale stoffenwinkel een stukje van deze crushed cotton van Katia Fabrics met de gedachten om er een jurkje voor mijn jongste spruit te maken. 
Ik vond het zo'n mooi stofje  met een prachtige kleur en leuke print.

Ik kocht onlangs een paar patroontjes van Duchess and Hare. Helaas verkoopt zij zelf haar patronen niet meer (ik geloof wel dat ze ergens anders komen te staan). Dit is de Cat's Meow dress zonder de kat. Het is een soort overgooiertje. Hij is nu heel goed draagbaar met een colletje eronder en straks in de zomer kan er een shirtje met korte mouwen onder. 

In eerste instantie wilde twee knoopsgaten maken, maar ik en mijn machine waren op dat moment niet de beste vrienden. Iets met te veel lagen stof precies op dat plekje.. Op een gegeven moment was ik het zat en dacht dan maar drukknopen. En uiteindelijk staat het heel erg leuk dus geen spijt

De groene tricot had ik nog in de voorraad liggen. Ik maakte de Celeste legging van Peanut Patterns. Vind ik het meest fijne legging patroon. Wordt bij de kleine maatjes al rekening gehouden met een luier dus dat scheelt weer aanpassen ;-). Voorheen was dit een gratis patroon, maar helaas is dat niet meer zo.
Voor de pullover gebruikte ik de Zen van Bel'etoile.  Echt de ideale basic! En het is ook nog eens een koopje! Het kinder en dames patroon is namelijk samen te koop voor €5,-! En hij naait ook nog eens lekker snel weg. 
Ik zie al mooie stapeltjes komen.

Stof: Crushed Cotton Camels van Katia Fabrics gekocht bij Vlaswinkel in Dieren / Effen groene tricot uit de voorraad
Patronen: Celeste legging van Peanut Patterns / Cat's Meow Dress van Duchess and Hare / Zen Pullover van Bel'etoile