Mama ik heb geen shirts

03-02-2022

Geloof jij het? Nou het valt reuze mee hoor.. maar ze vind het gewoon heel erg leuk om wat te krijgen. En eerlijk is eerlijk ze groeit op het moment wel heel erg hard de hoogte in. 
Er zijn een hoop dingen in haar kast die wat aan de korte kant zijn. Dus toen mijn stofmomentje van www.stapeltjegeluk.nl binnen kwam en ze zag dit stofje, dacht ik ach er kan nog wel een shirt bij ;-)

Ik gebruikte als basis de Dulce top van Sofilantjes, maar maakte een aantal aanpassingen. Zo voegde ik een brede ruffle toe aan de schouders en een ronde zoom aan de achterzijde. Voor de rest maakte ik de gebruikelijke aanpassingen qua maat. In dit geval breedte maat 122 en lengte 146. 
Het eerste wat ze zei was dat shirt is wel heel erg lang hoor... Maar toen ze het aantrok viel dat natuurlijk reuze mee.  Ze heeft wel een klein beetje groeiruimte, maar dat geeft niet. Dan heeft ze er ook wat langer plezier van

Als je zelf nog een keer een ronde zoom wilt toevoegen aan een shirt dan kun je bij tutorials vinden hoe je dit moet doen. Van de ruffles toevoegen heb ik nog geen tutorial van, maar misschien is het nog wel een idee omdat een keertje te doen.

Patroon: Dulce top van Sofilantjes
Stof: Tricot van Poppy uit mijn stofmomentje van www.stapeltjegeluk.nl