Onderbroeken maakte ik al maar een BH?!?

30-07-2020

Onderbroeken maakte ik al voor mezelf. Die zijn toch echt het meest comfortabel van allemaal. Ik kreeg ooit de tip van een aantal naaivriendinnetjes voor een patroon en sindsdien draag ik bijna niet meer anders..

Maar een tijdje terug kwam ik op instagram een BH tegen. BH's vond ik altijd zo'n ding waar ik niet aan ging beginnen. Het schijnt als je het patroon goed voor elkaar hebt en je bent er handig in dat je nooit meer anders wilt, maar het was een berg waar ik tegen op zag.
Maar toen kwam ik dus deze tegen...

Dit is de Little Black Bra van George + Ginger. Het is een BH van tricot zonder poespas en hij gaat verrassend makkelijk in elkaar. 
Je kiest eerst de juiste cupmaat door op drie verschillende manieren je buste te meten. Vervolgens meet je nog een aantal dingen om de band en de bandjes te bepalen. 
Ik maakte aan de hand van deze metingen een test BH van een reststofje. En ik moet zeggen hij zit erg comfortabel. Bij de volgende maak ik nog wel een paar kleine aanpassingen, maar er komen er zeker meer..

En nog een leuk feitje wat jou misschien ook over de streep trekt om dit eens te proberen. Het patroon is gratis! Bij het patroon staat een link naar een youtube filmpje. Dit filmpje is een handige tutorial voor het maken van de BH, maar je krijgt ook een code om het patroon voor niets te krijgen. Dus wat let je nu nog ;-)

Patroon: Little Black Bra van George+Ginger
Stof: Mini mint plusjes van Swafing