BLOG

Mijn kleine uk heeft het warm met dit weer en haar kamertje krijg ik niet echt meer koel. Dus ik had onlangs al een mooi hydrofielstofje gekocht om een slaapzakje van te maken.
Maar het bleef een beetje liggen want het was toch niet echt nodig.
Maar eergisteren ben ik gauw aan de slag gegaan en eigenlijk is het zo klaar....

Opeens zag ik deze voorbij komen en kwam ik er achter dat ik hem helemaal vergeten ben om te posten.
Mijn dochter is gek op turnen. Ze zit dan ook op de plaatselijke turnclub bij ons in het dorp.
Maar het werd al een stuk warmer en mijn dochter turnde nog steeds in het warme velours pakje met lange mouwen....

Ik ben zo trots als een pauw! Dit is mijn allereerste tas. De Range backbag van Noodlehead welteverstaan.

Ik ben fan!

31-07-2020

Ik ben fan van de prachtige patronen van Elizabeth Sweetwater. De pasvorm is voor mij geweldig en ik hoef eigenlijk niets aan te passen. Zelfs de lengte is al goed.
Ik kocht een tijdje terug de flared dress. Ik had namelijk nog een perfect stofje liggen wat ik hier voor wilde gebruiken. Namelijk deze prachtige paneelstof van Swafing.

Onderbroeken maakte ik al voor mezelf. Die zijn toch echt het meest comfortabel van allemaal. Ik kreeg ooit de tip van een aantal naaivriendinnetjes voor een patroon en sindsdien draag ik bijna niet meer anders..

Maar een tijdje terug kwam ik op instagram een BH tegen. BH's vond ik altijd zo'n ding waar ik niet aan ging beginnen....

Ja want dat was het! Dit patroontje was compleet buiten mijn comfortzone, maar ik dacht waarom niet.. Ik ga het gewoon proberen. Met dit als resultaat!

De Foliis was het allereerste patroontjes van Sofilantjes wat ik kocht. Gewoon een papieren variant geen pdf. Ik maakte er toen één voor mijn oudste dochter en hij was super gaaf. Echt een succes. Maar toen ben ik hem een beetje vergeten.
Nu was ik een beetje aan het opruimen in mijn kast en ik kwam een halve...

Een aantal van mijn naaivriendinnen hebben als regel om meteen alle stof op te snijden. Dus geen restjes. Dus koop je een meter, maar je hebt maar een halve meter gebruikt, meteen nog een project bedenken zodat de stof op is.
Op zich een heel goed streven, want mijn restjes bak groeit en groeit, want ik kan toch moeilijk...

Ik knipte dit deze romper al een hele tijd geleden. Voordat het überhaupt zomer was. Ik had namelijk nog wel even tijd want ze was toch nog niet zo groot.
Maar iedere keer bedacht ik weer nieuwe dingen tussendoor. En deze bleef maar liggen op de stapel. Tot gisteren! Toen dacht ik nu moet ik toch echt aan de...

Voor juffendag gaan mijn oudste dochter en ik altijd samen aan de slag. Meestal bedenken we samen wat en dan wel iets wat ze zelf kan maken.
Zo kwamen we op deze boekomslagen.
Ze zijn super simpel en het resultaat is hartstikke leuk en ze heeft ze ook weer helemaal zelf in elkaar gezet. Super trotst was ze!...