Alle gekkigGEIT op een stok

31-10-2021

Hoe tof zijn de stofjes van stofbig!! Ik heb er al aardig wat op genaaid en ze hebben me nog nooit teleurgesteld. Dit keer ging aan de slag met deze toffe geitenstof. Een mooie kwaliteit french terry die heerlijk wegnaait. 

Ik had een meter stof en ik maakte er verschillende dingen uit. Ik maakte allereerst twee vesten. 
De eerste is een patroontje uit de Ottobre. Ik kocht deze Ottobre jaren geleden (2016) en het enige wat ik er ooit uit maakte was het ondergoed. Maar toen ik hem er laatst weer bij pakte zag ik dat er echt onwijs leuke patronen in stonden, waaronder dit vest. 
Toen ik dit stofje zag dacht ik meteen hier aan.

De achterkant van het patroon heeft een leuke achterpas die ideaal is voor colorblocking. De achterzijde is net iets langer en afgerond en dit staat ontzettend leuk. De voorzijde is afgewerkt met een biesje.
Ik ben er super blij mee en mijn dochter vind hem zelf ook heel erg mooi.

Mijn dochter wilde graag een kort vest. Ik maakte voor haar een korte foliis met bomberkraag hack. Ik dacht dat is ideaal voor op een shirtje of jurkje.. Mijn dochter denkt daar iets anders over hahha.. dat moet je zo aan mam! Ok kind, maar zo ga je niet naar school hahaha.. maar het mag wel even voor de foto.

Ik had nog een beetje stof over en ik kon er nog net een gratis Ester en Ebbe uit halen van thread by caroline. Ik had echter niet genoeg voor lange mouwen, maar wel genoeg voor korte mouwen. 
Ik maakte een maatje groter zodat we van de zomer ook nog kunnen genieten van dit mooie stofje.

Patronen: Ester en Ebbe van Threads van Caroline / Foliis vest van Sofilantjes / Vest uit Ottobre 2016
Stof: Geitjes French Terry van www.stofbig.nl