De Eva Dress van Misusu

09-02-2021

Ken je dat.. dat je al een hele tijd naar een patroontje zit te kijken, maar hem iedere keer niet koopt.. En toch maar weer eventjes wacht. Dat had ik met dit patroontje. Ik heb hem zelfs al meerdere keren in mijn mandje geklikt, maar iedere keer kocht ik hem toch maar niet. 

Tot aan het begin van dit jaar. Toen ging ik toch maar overstag en eigenlijk heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Hij is namelijk ontzettend leuk! Maar de maattabel gaat maar tot maat 116 dus helaas past mijn oudste er niet meer in.

Gelukkig kan hij bij mijn jongste nog wel even mee. Ik had nog een halve meter van deze leuke gestreepte roze french terry liggen. Ik heb deze ooit gekocht op een Poolse website en de stof is lekker breed. Daarom kon het hele jurkje er ook uit, anders was dit nooit gelukt. Ik hield echt maar een paar kleine restjes over.

Het patroontje is uitermate geschikt om de colourblocken of te spelen met strepen. Het spelen met strepen wordt extra makkelijk gemaakt. Want die worden als hulpje ook al aangegeven op de patroondelen. Er gaat dus niet veel denkwerk aan vooraf.

Wel voegde ik nekstrip toe voor in de hals. Dit is toch net even ietsje netter dan het locknaadje. Wil je dit ook doen? Bij de tutorials op mijn website kun je vinden hoe ik dit doe. 

Patroon: Eva dress van Misusu Patterns 
Stof: Gestreepte french terry gekocht bij fabrykamalychcudow.pl