De Foliis! Dat was lang geleden!

16-07-2020

De Foliis was het allereerste patroontjes van Sofilantjes wat ik kocht. Gewoon een papieren variant geen pdf. Ik maakte er toen één voor mijn oudste dochter en hij was super gaaf. Echt een succes. Maar toen ben ik hem een beetje vergeten. 
Nu was ik een beetje aan het opruimen in mijn kast en ik kwam een halve meter van deze donkerblauwe walvissen tricot tegen en ik dacht opeens weer aan de foliis. 
Met een hoop passen en meten moest er net een foliis maatje 80 uit kunnen. Enthousiast ging aan het snijden en gaande weg dacht ik het gaat er makkelijk uit! Dus ik werd iets minder zorgvuldig...

Met als resultaat één rokpand te weinig.. oooh wat stom! Als ik een beetje had opgelet had het wel gewoon gekund. Ik ging op zoek om nog een stukje ergens te krijgen. Ik nam contact op met javro, maar daar hadden ze hem niet meer. Ook andere webshops hadden hem niet meer. Niet zo gek want ik had hem al wel een tijdje. Dus toen ben ik lid geworden van stoffen markplaats op facebook en een oproepje geplaatst. En ik had geluk! Iemand had daar nog een stukje voor me. Dus toen kon ik weer verder..
En daar is hij dan mijn walvissen foliis met accenten in rood en een rode celeste legging.
En ik vind hem super tof geworden!

Patroon jurk: Foliis van sofilantjes
Patroon legging: Celeste Legging van Peanut Patterns
Stof: Walvissen van Javro en een superlief iemand die me hielp op facebook en de rode tricot van mamarieke.nl