De nieuwe switch en shuffle van Misusu

30-11-2020

Ik was helemaal in mijn nopjes dat ik mocht testen voor Misusu. Ik ben vanaf het begin dat ik naai, fan van dit patroonmerk. De patronen zitten altijd uitstekend in elkaar en hebben mooie lijnen. Dus toen ik uitgekozen werd voor het nieuwe sweater patroon was ik super blij.

Ik mocht de switch sweater testen. Dit is een sweater patroon met een hele hoop opties. Zo heb je een gewone basis versie, de basis versie met een 3-piece mouw (colorblock) en een colorblock versie. Daarnaast zijn er ook nog verschillende zak opties: twee grote opstikbare zakken, een kangoeroe zak en steekzakken. Ook heb je nog verschillende zomen, een gewone standaard rechte zoom en een high-low versie.

Dit was mijn eerste versie. Dit is de basis versie met opgestikte zakken en een high low zoom. 
De zakken zijn afgewerkt met boordstof, maar er is ook een optie om deze om te zomen. 

De volgende versie die ik maakte had een paar kleine aanpassingen in het patroon. Zo werd de neklijn iets aangepast, welke later weer terug is aangepast. De neklijn op deze foto lijkt dus wat groot, maar het valt uiteindelijk wel mee en in het definitieve patroon is hij helemaal perfect. Ik maakte weer de basis versie alleen dit maal met de 3-piece mouw. Geen zakken, maar wel de high-low zoom

Daarna ging ik aan de slag met de shuffle add-on. Dit is de eerste versie. Dit keer maakte ik de colorblock versie met een rechte zoom en de crossed collar add-on. Ik speelde een beetje met het beleg door de kraag andersom te gebruiken en een kantje ertussen te naaien.
Dit is een foto van de eerste test versie en de kraag bleek wat hoog te zijn. Dat is in het uiteindelijke patroon anders geworden. 

Uiteindelijk is de kraag behoorlijk aangepast en maakte ik nog een laatste versie met dezelfde opties als de vorige. Ik vind hem echt super tof geworden en hij staat zo ontzettend leuk!

Nu had ik dus al 4 truien gemaakt voor mijn jongste, maar mij oudste dochter wilde er ook heel graag eentje. Ik ging aan de slag en printte een nieuwe versie voor haar uit, lengte 140 en breedte 122. 
Ik maakte voor haar de basisversie met 3-piece mouw en grote opgestikte zakken. En het allerbelangrijkste detail: mouwboorden met duimgaten! In de tutorial staat ook precies uitgelegd hoe je de kraag aanpast voor als je bijvoorbeeld een lang en smal kind hebt.

Zo dat waren al mijn versies tot nu toe.. maar het patroon heeft eindeloos veel mogelijkheden want ik heb de helft niet gemaakt. Er zijn namelijk nog veel meer kraag en capuchon opties. Het is in ieder geval echt de moeite waard!!

Patroon: Switch Sweater en Shuffle add-on van Misusu Patterns
Stof: Alles gekocht bij Javro xxl in Epse