Een Bobbie short uit een restje

15-07-2020

Een aantal van mijn naaivriendinnen hebben als regel om meteen alle stof op te snijden. Dus geen restjes. Dus koop je een meter, maar je hebt maar een halve meter gebruikt, meteen nog een project bedenken zodat de stof op is. 
Op zich een heel goed streven, want mijn restjes bak groeit en groeit, want ik kan toch moeilijk afstand doen van lapjes die ik best nog weleens zou kunnen gebruiken.

Zo kwam deze bobbie tot leven. Ik deed zelf mee met een test (hierover later mee). Ik kocht daar dit stofje voor, maar zoals gewoonlijk bleef er een beetje stof over. Dus ik dacht meteen verwerken tot iets! Mijn oudste dochter heeft niet zoveel korte broekjes meer en de bobbie past er precies uit. Eén en één is twee! 
Ik heb geluk dat ik een smalle lange dochter heb, want ze past nog steeds met gemak in de grootste maat van de bobbie. Ik maakte hem op de meest simpele manier. Geen roezels en geen boordjes bij de benen.  Gewoon simpele zakken, maar wel nog een kleine finishing touch met het strikje op de voorkant. 

Stof: Katoen Dotty donker blauw Swafing van Mamarieke
Patroon: Bobbie short van Iris May