Een cadeautje voor de juf

26-02-2021

De juf van mijn dochter ging met zwangerschapsverlof. Op school hadden alle kinderen al wat geknutseld, maar er werd gevraagd aan de ouders of wij nog een een cadeautje wilde kopen voor in de mand. 
Mijn dochter had bedacht dat er een pakje moest komen. Samen hebben we gezocht in de stoffenkast en ze had bedacht dat het deze stofjes moesten worden. Samen hebben we gekeken welke patroontjes het moesten worden. In eerste instantie wilde ze ook nog helpen, maar doordat het vrij kort dag was kwam het er niet van, dus ging ik zelf maar snel aan de slag.

Voor het broekje kozen we mijn Sem broekje met gulp optie in een prachtige groene kleur. In mijn knopendoos vond ik nog twee leuke houten knoopjes die er goed bij pastte. De middennaad besloot ik nog extra te topstitchen.

Voor het shirt kozen we voor het wikkelshirt hope van Jomina. Dit is een gratis Duits patroontje wat al beschikbaar is in hele kleine maatjes (maatje 32) en gaat door tot maat 104.
Ik koos ervoor om een labeltje aan de zijkant mee te stikken. Ik had deze ooit gekocht en ik vond het wel heel toepasselijk bij dit shirtje.

Ooh en wist je dat ik mezelf heb opgegeven voor een challenge. De challenge heet #thelastsewiststanding. Het is de bedoeling dat we zo lang mogelijk onze eigen voorraad gebruiken en geen nieuwe stoffen of fournituren aanschaffen. Degene die het het langst volhoud die wint ;-). Ik was hier eigenlijk zelf al mee begonnen als goed voornemen dit jaar. Ik heb zoveel mooie stofjes in mijn kast en ik had besloten dat ik nu eerst maar eens wat moest gaan naaien er mee en niet iedere keer weer nieuwe dingen moet kopen. 
Dus ben benieuwd hoe lang ik het vol kan houden ;-) 

Patroon broekje: Sem broekje van Cæl Sewing
Patroon shirt: Wickelshirt Hope van JoMina

Stof: uit mijn kast, maar ooit gekocht bij Javro.