Een gevoerde muts maken

20-10-2020

Stap 1

Kies een patroon. Eigenlijk is ieder patroon voor een muts geschikt. Ik gebruik zelf de miniflip van Aefflyns. Deze kun je hier vinden. Vroeger was dit een gratis patroon. Helaas nu niet meer, maar het is wel een super fijn patroontje.

Stap 2

Kies de juiste maat door het hoofd van je kind op te meten. Ik kies bij dit patroon net een maatje groter, omdat het originele patroon geen voering heeft en anders wordt het wat dik.

Stap 3

Knip de patroondelen uit. Het mutsgedeelte knip je uit in de buitenstof en in de voeringstof. In het geval van de muts die ik gebruik heb je dus twee delen buitenstof en twee delen voeringstof.


Stap 4

Naai van zowel de buitenstof als de voeringstof eerst de kleine naadjes. Vervolgens naai je van de twee helften van de buitenstof geheel aan elkaar en van de voeringstof laat je aan de zijkant een keergat.

Stap 5

Naai de boord die aan de muts komt met de korte zijden aan elkaar. Vouw de boord dubbel en strijk deze.

Stap 6

Nu pak je de buitenkant van de muts en de boord. De naden van de buitenkant van de muts zitten aan de binnenkant en boord ligt nu tegen de goede kant van de stof. Nu pak je de voering. Deze leg je ook met de goede kant tegen de boord aan. 

De boord zit dus tussen de twee mutsdelen in en aan de buitenkant zitten alle naden.
Naai de boord rondom vast


Stap 7

Nu keer je de muts door het keergat en naai je het keergat met de hand dicht met een blinde steek. 

En klaar!