Een gratis patroon met een retro printje

13-05-2021

Een tijdje geleden bracht Little Lizard King een gratis patroon uit, de Galena dress. Echt een super mooi jurkje/top met allerlei opties. En die werd niet alleen uitgebracht voor kids, maar ook voor dames. 
Dit keer waagde ik me eerst maar eens aan de kinder variant, maar ik ben nog wel van plan om een versie voor mezelf te maken. 

Mijn oudste dochter wilde graag twinnen met haar jongste zusje dus zo geschiedde. Beide kregen ze een galena top met korte mouw. De mouwtjes poffen ligt en aan de rand zit elastiek zodat ze leuk om de armen vallen. Voor mijn jongste dochter maakte ik een paar aanpassingen. Ik tekende de hals iets hoger en verlengde de peplum top iets. Ik vind zo'n hele lage hals bij een 1,5 jarige niet zo mooi staan en aangezien ze heel hard groeit kan een beetje extra lengte geen kwaad. 

Op instagram plaatste ik in mijn stories dat ik twijfelde over de kleur legging. Ik kon niet kiezen tussen roze en groen. Uiteindelijk startte ik een poll en van de bijna 200 stemmen kwam ik uit op 49% voor groen en 51% voor roze. Niet echt doorslaggevend hahaha.
Uiteindelijk heb ik maar besloten om ze allebei te maken. Ik gebruikte hiervoor het gratis patroon Eden leggings van Bella Sunshine Design. Normaal gebruik ik altijd de Celeste legging. Deze heeft voor mijn kids een hele goede pasvorm en bij de kleine maten is er al rekening gehouden met een luier. De Eden legging heeft dit niet en dat was ik vergeten. Ze zijn dus niet ideaal, maar gelukkig nog wel draagbaar.

Ook vroeg ik nog om ideeen om te maken van het restje stof was ik nog over had. Er kwamen een heleboel ideeën voorbij en eentje die vaak terug kwam was een shortje. Dat shortje was nog niet zo'n gek idee. Als het dan lekker weer is kan ze het setje nog steeds aan namelijk. 
De pocket short (zonder pockets) ging er net uit!

Het prachtige stofje komt van Stoffenwinkel Sew-A-Liscious (sew-a-liscious.be). Een super leuk Belgisch winkeltje met mooie prijzen en ook de verzendkosten naar Nederland zijn niet duurder dan andere Nederlandse shop. Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Patronen: Galena kids van Little Lizard King, Eden Leggings van Bella Sunshine Design, Pocket shorts van Lowland Kids (niet gratis)

Stof: Cool rétro - Sew-A-Liscious