Een nieuw winterjasje

29-09-2020

Het wordt al echt herfst in Nederland. De bladeren vallen al naar beneden en deze week is de hele week regen voorspeld.
Mijn dochtertje had alleen nog een passend zomerjasje, dus er moest gauw een winterjasje bij. 
Ik pakte het jasje van one to hug van about blue erbij. Dit is een simpel en makkelijk jasje, maar wel met veel opties. Ik had deze al een keertje eerder gemaakt in maatje 62, maar nu ben ik alweer aan de grootste maat toe.

Het is een simpele variant geworden met niet te veel poespas. De buitenkant is van softshell. Ik had nog nooit eerder met deze stof gewerkt en zag op facebook allerlei verhalen de ronde doen over gebroken naalden etc. Maar eigenlijk had ik geen enkel probleem. Ik naaide de softshell met een microtex naald en het ging als een zonnetje. 

De binnenkant is een gestepte sweatstof. Echt heerlijk. Het is een doorgestikte gewatteerde stof. Lekker warm en zacht. Op deze close-up kun je het nog wat beter zien.

Ik maakte een paar kleine aanpassingen. De capuchon is bestaat aan de buitenkant uit 1 deel en aan de binnenkant uit twee. Die softshell rand die je zit. Het heeft geen functie, maar vond het net een beetje mooier. 

Het one to hug jasje heeft een ruime pasvorm. Wat op zich heel prettig is met aan en uitkleden. Wij doen echter ook veel op de fiets. Daarom maakte ik een kleine aanpassing aan de mouwen. Ik maakte er boordjes in. Nu waait de wind niet bij haar mouwen naar binnen. Al met al een geslaagd jasje.

Patroon: One to hug van About Blue
Stof jas: Softshell gekocht bij Javro, stepped sweat gekocht bij senzalimits