Het otter stofje

26-05-2021

Een paar weekjes geleden reageerde ik op een oproepje van Stof Big. Ze zocht naaisters die met één van de nieuwe exclusieve stoffen aan de gang wilde gaan. Ik reageerde meteen en ik had geluk, want ik mocht met dit gave otterstofje wat maken. 
Het stofje kwam netjes verpakt aan en voelde heerlijk zacht aan. De kwaliteit is echt heel mooi. Het is een net wat stevigere tricot maar ook niet te dik en.. hij heeft een GOTS keurmerk. Iets wat ik steeds belangrijker vind. We willen toch graag dat onze stoffen op een goede verantwoorde manier geproduceerd worden. 

Ik had aangegeven dat ik met een halve meter al een heel eind zou komen, maar ik kreeg 75 cm opgestuurd en ging hier mee aan de slag. Ik had ook nog de gave blauwe linnenlook stof liggen ,die ik eerder daar had besteld, en die combineerde er geweldig bij. 

Met wat passen en meten heb ik de volgende items gemaakt. 
Allereerst heb ik weer een rowan tee gemaakt. Dit is echt een ideaal simpel go to shirtje en is nog een gratis patroon ook. Je kunt hier alle kanten mee op en hij is makkelijk te hacken. Ik voegde bij deze versie weer een ronde zoom toe. Hoe je dat zelf kan doen kun je hier lezen. 

Bij het shirt hoorde natuurlijk een broekje. Ik koos voor de Alex pants met de retro hack. Deze hack kun je vinden op de website van Misusu. Misusu is een soort naslag aan het opbouwen met allerlei gave hacks. Echt de moeite waard om eens tussen te kijken. 
Voor als het wat kouder is maakte ik er nog een legging bij. Dit is ook een gratis patroontje. De Celeste legging van Peanut Patterns. Superfijn patroontje waarbij al rekening is gehouden met de luier. 

Maar mijn stof was nog lang niet op! Ik ging door mijn opslag van patroontjes heen en zag de advena van sofilantjes. Echt het perfecte jurkje om te combineren met dat leuke blauwe linnenstofje. Ik besloot om deze te maken en de legging van het shirt kan dan namelijk ook weer goed onder het jurkje ;-)
Mijn oudste dochter wilde ook nog graag wat van dit stofje. Van de restjes kon er ook nog een ondergoed setje uit! Ik gebruikte weer gratis patroontjes. De bralette van Boo!Design gebruikte ik al vaker, maar de speedy pants van Waves and wild nog niet. 
Ik moet zeggen beide patroontjes zijn echte aanraders. Ze zitten mijn dochter echt perfect!

Ik had nog een klein stukje over, maar daarover later meer ;-) ;-)

Patronen: Rowan tee van Misusu, Alex pants met retro hack van Misusu, Advena dress van Sofilantjes, Celeste legging van Peanut Patterns, Speedy Pants van Waves and Wild, Bralette van Boo!Design

Stof: www.stofbig.nl