Het verjaardags setje

14-10-2020

 Het gaat zo snel! Mijn kleine meid wordt al weer bijna 1. Voor mijn oudste dochter maak ik altijd voor haar verjaardag een nieuw setje kleding dus dat moest voor de kleinste ook maar. 

Ik wilde hiervoor twee patronen gebruiken van compagnie m. Ik had deze lange tijd geleden al gekocht. Sterker nog de broek is het allereerste pdf patroon wat ik ooit gekocht heb! Maar ik had deze nog nooit gemaakt (shame on me). De broek ging lekker vlot. Ik vind het een erg leuk model en voor mijn oudste wil ik er ook graag nog eentje maken

Die zakken vind ik echt geweldig en het elastiek in de onderkant ook. De beschrijving is duidelijk en hij zit als gegoten.

Voor het shirt had ik de nora in gedachten. Dat ging iets minder voorspoedig. Compagnie M heeft alle patronen alleen in zwart wit. Daarnaast worden de patronen ook over elkaar heen geplaatst in het kader van papierbesparing. En... geen lagen functie.. Dus om eerlijk te bekennen was er een hoop ergernis vooraf. Het naaien ging wel lekker vlot.

Ik vind het model erg leuk geworden. Ik zou alleen voor de volgende keer de mouwen aanpassen. Die zijn erg smal. Maar al met al ben ik tevreden over deze set. 

Patroon: Noa pants en Nora shirt van Compagnie M
Stof: Soepele spijkstof van de kartelschaar in Terborg en paneel van Oma Lie stoffen (facebookgroep)