Romantische bloementjes voor mijn kleine meid

19-02-2022

Ooh wat vond ik deze mooi zeg.. echt helemaal verliefd op. 
Iedere twee maanden krijg ik het stofmomentje opgestuurd van stapeltje geluk. En dit keer was dit prachtige bio stofje van Poppy onderdeel van mijn momentje.

Mijn eerste ingegeven was een jurkje voor mijn jongste... toen bedacht ik me dat een tuinbroek (spring romper van Brindille & Twig) ook wel heel erg leuk zou zijn. Maar na alles uitgemeten te hebben had ik daar toch echt te weinig stof voor... opnieuw ging ik op zoek en toen zag ik een leuk jurkje in een oude Ottobre staan.
Dat werd hem!

Op instagram deelde ik mijn patroonkeuze en iemand gaf al aan dat het jurkje heel erg breed zou vallen.. Ik ging er toch mee aan de slag en wat zij zei klopte helemaal... Hij was echt enorm breed! Ondanks dat ik al de matentabel had gevolgd. 
Maar ik ben altijd van de creatieve oplossingen dus ik besloot in de taille een elastiek mee te stikken. Deze heb ik meerdere keren doorgestiks om een gerimpeld effect te krijgen.
En het resultaat is echt super leuk. Het jurkje pas perfect en heel eerlijk... als ik hem nog een keer zou maken zou ik het weer op deze manier doen.

De stof van de legging zat ook in mijn pakket. Deze matcht weer perfect bij de bloementjes print. Ik gebruikte voor het legging patroon de Celeste legging van Peanut Patterns. Ooit was dit patroon gratis.. nu helaas niet meer, maar hij is echt heel erg fijn.

Patronen: Jurkje uit Ottobre (6/2016) en Celeste legging van Peanut Patterns
Stof: Stofmomentje van www.stapeltjegeluk.nl (maar gelukkig ook allemaal los verkrijgbaar)