BLOG

Wie mij een beetje kent weet dat ik van een koopje houdt. Als ik de stoffen winkel in loop kijk ik ook altijd eerst even door de bakken heen met couponnen. Ik heb namelijk al vaak hele mooie vonsten gedaan. Zo kwam ik een tijdje terug een halve meter van deze leuke kreeften tegen van Alb stoffe.

Dit is Gaëlle en ik had de eer om Gaëlle te mogen testen. De Gaëlle is er in een top en een jurk. Ik koos voor de laatste variant. De jurk is semi fitted en heeft verschillende halslijnen. Ik naaide de v hals met beleg, aka de makkelijkste v-hals die er is.

Een tijdje terug ontwierp ik een nieuw patroon. Dit is de Charlie pennenetui / beautycase.
Ik maakte de beautycase variant voor mezelf. Ik gebruik hem dagelijks voor mijn make-up spullen, maar hij is eigenlijk heel breed inzetbaar.

Ik maakte nog een Cinnamon top voor mijn kleine meid. Het patroon lag er toch al en ze vond die andere ook heel erg mooi.

Voor mijn oudste dochter kocht ik deze donkerblauwe tricot met gouden spatten. Ze wilde graag een shirt met zo'n koord aan de zijkant. Ze heeft namelijk ooit zo'n soort shirtje gekregen uit de winkel en die wordt heel erg veel gedragen. De Clover top van Boo&Lu was hier perfect voor.

Gisteren liet ik jullie een trui zien van een stofje die kreeg van een vriendin. Nu laat ik weer een trui zien van een gekregen stofje. Dit keer van een ander vriendinnetje. Haar restjes zijn net te klein voor haar eigen kinderen, maar mijn jongste past er wel precies uit.

Ik heb tijdens een naaiweekend echt super veel gemaakt. Deze Hera sweater had ik niet zelf gesneden, maar heb ik gekregen van een lief vriendinnetje. Zij had nog wat prachtige SYAS stof over en sneed daar voor mij een Hera sweater uit.

Tijdens een naaiweekend maakte ik een aantal items voor mijn beide dames. Ik vond het leuk als ze een keertje konden twinnen, maar ook dat ze net iets anders konden zijn.

De Celia jurk is één van de eerste patronen van Fibremood. Ik geloof dat hij stond in uitgave nummer 3. Dit patroon was voor mij de reden om het boekje te kopen, maar vervolgens maakte ik hem nooit. Waarom? Heel simpel. Eerst alle lijntjes overtrekken en daarna overal naadwaarde toevoegen etc. Het kost me veel meer moeite dan even een...