BLOG

Om de zoveel tijd wordt er in de facebookgroep 'Naaien met pdf patronen' een sew a long georganiseerd. Je kunt dan voordelig een patroon kopen en samen naai je het in elkaar.

Om de zoveel tijd prikkel Elles van Misusu je creativiteit. Ze bedenkt dat een leuke naai challenge om mee aan de slag te gaan. Dit keer was de uitdaging om de Rowan Tee (gratis patroon) te hacken. Nu had ik hier al eerder een idee over en dit trok me net over de streep!

Het was warm

09-09-2020

Zooo ontzettend warm! Ik snakte naar een lekker luchtig jurkje. Niet zo eentje van tricot, maar van een lekker viscose stofje. Maar het was gewoon te heet om te naaien.
Dus toen het weer het eindelijk toe liet ging ik toch nog even snel aan de slag.
Het patroon de Madrid dress van coffee and thread lag...

Er is weer een nieuw patroontje in patronenland.. En dit is de ideale basic. Het patroontje is van IvL HechoconAmor en heet de tee dress.

Eindelijk heb ik hem gemaakt. Ik had de stof al een half jaar liggen. Het patroon was al uitgetekend.
Maar het maken kwam er niet echt van. Tot nu! Eindelijk kwam het er van. Ik maakte een nieuwe hoes voor de Stokke kinderstoel. Toen ik deze stoel aanschafte zat er zo'n hoesje bij, maar na jaren intensief gebruik door...

De zomer komt helaas tot zijn einde en de scholen zijn inmiddels weer begonnen.
Ook de sport van mijn dochter is weer begonnen. Zoals je misschien wel eerder hebt gezien zit ze op turnen. Als het lekker warm weer is trekt ze haar turnpak aan en sprint ze uit de auto naar de zaal toe. Maar nu wordt het toch weer wat kouder....

Een tijdje terug kreeg een heleboel mooie stofjes. Één van die mooie stofjes was een prachtige ribcord met mooie bloemetjes erop. Het was geen groot stukje, maar ik dacht een broekje kan er wel uit.

Dit is het laatste zomershirt wat ik denk ik maak dit jaar met natuurlijk weer een gek zomers printje. Dit stofje heb ik ergens op de kop getikt voor €4,-
Dus eigenlijk is het meer een grapje, maar hij is eigenlijk wel leuk geworden

Een tijdje terug werd ik gevraagd door iemand van stichting jurk of ik weer eens wat kon maken.
Af en toe als ik tijd heb maak ik iets voor deze stichting.
Je maakt dan een setje kleding voor een kind die normaal gesproken nooit wat krijgen, omdat hun ouders het financieel zwaar hebben.
Soms staan er wensen...

Vandaag release ik een nieuw gratis patroontje - de piko bag. Het is een drawstring bag met wat leuke extra's. Je kunt het zo moeilijk maken als je het zelf wilt.
Je kunt gewoon een simpele versie naaien, maar je kunt ook kiezen voor een variant met steekvakken en een rits- of klepvak.