Verliefd op de stof

02-02-2021

Ik vond deze stof zo mooi. Echt prachtig gewoon. Het stofje is van Fossan. Een merk met mooie biologische stoffen met een GOTS certificaat. Ik was aan het shoppen op ansje.eu voor mijn neefje. Ik wilde namelijk de dino stof van Eva  Mouton hebben voor een rugzak. Die heb ik je al eerder laten zien op mijn blog.

Maar ik kijk dan altijd ook nog in het couponnenhoekje. Soms vind je echt pareltjes, zoals deze keer. Er was namelijk 70 cm van deze paarse rozen stof en ik klikte hem meteen in mijn mandje. 
Ik had meteen al het idee om er nog een keer een adele boatneck top van te maken. De vorige versie bevalt zo goed dat ik dacht ik maak dit keer de versie met de peplum.

Het duurde alleen even voordat ik hem gesneden had... en toen ik hem gesneden had belandde hij op de kast, want er kwam van alles tussendoor. Sterker nog de restjes van dit stofje waren eerder verwerkt dan de top hahha..
Er pastte namelijk precies één onderbroek uit voor mij!

En ik moet zeggen dat die onderbroeken zijn echt favoriet. Ze zitten veel lekkerder dan degene uit de winkel. Dus om eerlijk te zijn worden er eigenlijk alleen nog maar zulke onderbroeken gedragen. Het patroon heb ik via een naaivriendinnetje. Dit is de Primrose van BSD. Voor mij echt de perfecte pasvorm.  En dus ook perfect voor al die restjes stof.
Vervolgens was er nog een klein restje over en daar maakte ik nog een mini poppentrui uit. Dat resultaat houdt je nog van me tegoed, maar kun je al wel bewonderen op mijn instagram (@cael_sewing).

Maar toen ging ik toch echt aan de slag :-D 

En wat ben ik weer blij met deze versie. De effen  stof pastte qua kleur exact bij de top. De top is van Sinclair Patterns en wat ik echt ideaal vind is dat deze patronen ook beschikbaar zijn in lengte maten. Echt heel fijn! Dat betekend voor mij namelijk geen aanpassingen maken. En dat werkt ook wel lekker snel ;-)

Patroon top: Adele boatneck top van Sinclair Patterns
Patroon onderbroek: Primrose van BSD
Stof: Fossan purple roses gekocht bij Ansje.eu en effen mokka gekocht bij mamarieke.nl